Dulce de Leche

de Lia_ in Prajituri, 8 Mar 2014 | 5662 vizualizari

 

Aceasta crema caramel din lapte este iubita si cautata de multi dintre voi, nu doar pentru gust ci si pentru ca este baza pentru prepararea altor creme pentru prajituri. Daca fierbeti ingredientele un timp mai redus, obtineti sosul caramel mai fluid, desigur, decat crema, folosit ca topping pentru inghetata, clatite, mere la cuptor si cate si mai cate alte bunatati. Este atat de usor de facut! Le puneti gramada in vasul de fierbere si nu trebuie decat sa programati un aparat temporizator care sa va sune la fiecare 15 minute, ca sa amestecati in ea un pic.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte gras
  • 200ml smantana lichida
  • 480g zahar
  • 1/4 lingurita- bicarbonat de sodiu
  • 1 mic varf de cutit cu sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de Leche:

1. Incalzesti laptele (intr-o oala antiaderenta/teflonata pentru a evita lipirea)

2. Adaugi smantana, zaharul, bicarbonatul si sarea. 

3. Aduci la punctul de fierbere, la foc mediu, timp in care il pazesti si amesteci din cand in cand. 

4. Cand fierbe, faci focul cel mai mic posibil si il lasi 3 ore. Eu am pus dedesubtul oalei si o plita mica din tabla, protectie pentru astfel de ocazii. O folosesc si atunci cand prepar mamaliga ca sa nu o afum. Amesteci cam la 15 minute si il mai verifici. Laptele scade si vei vedea cum se inchide incet la culoare: 

dupa 1 ora devine crem, dupa 2 ore e deja ca si caramelul, auriu, dar e inca moale (pentru sos caramel tip topping pentru inghetata, este momentul sa opresti; racesti o mica parte in frigider si observi consistenta; daca vrei mai gros il mai fierbi 15minute). 

Dupa 2.5 ore incepe sa se ingroase. 

Daca vrei mai gros, il mai lasi pe foc pana ajunge la consistenta dorita dar sa tii cont ca se mai intareste considerabil dupa racire. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Rezulta cam 650 g. Il poti pastra la frigider timp de 4 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de Leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

08.03.2014, 22:46

tre' sa incerc si yo dulcele asta! Sarumana pentru reteta!

Lia_ 1

09.03.2014, 07:09

Ela, cand vine cu adevarat primavara trebuie miscare multa, sa studiez mai bine articolul ala de pa aici despre arderi. nu mananc mai mult cantitativ decat in tinerete dar nu mai ard caloriile. cu 3 ani in urma faceam 1-2 ore aerobic si fitness la sala zilnic, inclusiv duminica (obsesiv!). am intrerupt din cauza unor probleme care s-au rezolvat, dar asta mi-a pus capac, m-am ingrasat necontrolat, nu mai arat ca in poza pe care ati vazut-o
.....................
o sa va dau idei de folosire dulce in urmatoarele retete pe curand

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche