Dulceata de gutui

de cristinutanicolita in Dulciuri, 1 Noi 2019 | 3512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui-cantarite după ce au fost curățate de cotor si taiate cubulete
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful. 

Se curăță de coaja si cotor. 

Se taie cubulete. 

Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert. 

După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din cand in cand si se ia spuma formata. 

Se pune o picătură de sirop pe o farfurie,ținută în prealabil in congelator, si daca ramane intacta înseamnă că dulceata este gata.

Se pune firbinte in borcane. 

Borcanele se acoperă cu o patura si se lasă pana a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Razvan Constantinescu 1

04.11.2019, 18:20

mihaelar63 1

07.12.2019, 23:21

Ce culoare frumoasa !! Dulceata ma atrage mai mult decat gemul !!!

Ancutsa 1

31.01.2020, 16:41

Tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui