Eclere cu crema dubla

de roman in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 2066 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 80 g unt
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g faina
  • 200 ml apa
  • o lingura de zahar

Pentru umplutura:

  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de budinca de cacao
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 450 ml lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema dubla:

Intr-un vas, se pune apa la fiert, peste care se adauga untul si zaharul. Cand apa da in clocot, se ia de pe foc si se adauga treptat toata faina, amestecand cu telul. Compozitia astfel obtinuta se lasa cateva minute pentru a se raci, dupa care se adauga succesiv cele 4 oua. Fiecare ou trebuie incorporat foarte bine, inainte de a-l pune pe urmatorul. Intr-o tava unsa cu putin ulei, se pune compozitia cu ajutorul unei linguri, formand astfel eclerelele de dimensiuni medii. Se pune tava in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce se racesc, se taie fiecare ecler pe jumatate. Intre timp, se bate frisca, peste care se adauga 2 linguri de zahar si se pregateste budinca de cacao, cu laptele si  3-4 linguri de zahar. Cu ajutorul unui poche, se umplu eclerele cu frisca si budinca, asezate separat. Pentru a orna eclerele, se pune optional ciocolata topita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema dubla" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata