Eclere umplute cu crema de cremes

de nadina73 in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 23538 vizualizari

 

sant eclere cu crema de cremes..............am vrut sa schimb putin sa nu fie asa dulci...................s-au topit......................rapid nu gluma

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100  ml ulei
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 900 ml lapte
  • 5 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 20 g gelatina
  • 3 vanilii
  • 10 linguri de faina pline

Decor:

  • ciocolata neagra 100g
  • 1 lingura de unt
  • 3-4 linguri frisca lichida sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere umplute cu crema de cremes:

Eclere:se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun ouale pe rand cate unul  si se amesteca foarte bine pana se incorporeza toate

Se pun in sprit sau in punga daca nu aveti se da forma si se coc in tava unsa cu putin ulei .Se coc la foc foarte tare la 250 grade aproximativ 12 -14minute sa se rumeneasca bine deasupra altfel se lasa  cand se racesc si se taie mai greu

Crema:se amesteca 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si vanilia,apoi se pune faina cernuta si se amesteca bine dupa care se pune laptele si se pune cratita pe foc ,se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema e aproape gata se pune gelatina inmuiata  in putina apa(eu am pus foi12 buc -20g).

Albusurile( 5 la numar )se bat spuma tare apoi se amesteca cu crema calda ,dar se amesteca cu o spatula usor.

Glazura ciocolata:se pune ciocolata rupta buncati intr-un vas apoi se pune untul  si frisca si se amesteca bine pana se potesc pe sofa sau pe baia de aburi,dupa care se orneaza eclerele

Se iau eclerele coapte se taie in doua dar nu de tot se umplu cu crema dupa care se orneaza cu ciocolata

pofta buna

Dintr-o portie va ies apoximativ 20 bucati mai mici,eu am facut 3 portii sa fie ,nu le-am umplut pe toate, se pot pastra si neumplute in frigider 4-5 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere umplute cu crema de cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane