Felie de lapte

de madi_marin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 17392 vizualizari

 

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit sa o pregătesc si eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeti....

 

INGREDIENTE

Foi:

  •  4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu griş
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

  • 200 g brânză făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • coaja rasă de la o portocală
  • 4 linguri cu miere
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte:

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece.

Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, grişul şi praful de copt, apoi cacaoa, uleiul şi laptele. Se omogenizează bine compoziţia apoi se încorporează albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se împarte compoziţia în două şi se coc pentru cca 15 minute în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Cand blaturile s-au răcit se poate monta prăjitura punând toată crema între ele. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

madi_marin 1

29.11.2011, 18:31

mena.....multumesc....

ioana_maria 1

20.02.2013, 21:09

am o nelamurire:branza este dulce de vaca sau altfel? deoarece eu trebuie sa o inlocuiesc pt k locuiesc in austria si nu am cum sa cumpar produse Lacteea.

diaconta 1

20.02.2013, 21:11

Ioana_Maria,cu siguranta poti folosi branza de vaci sau orice alta branza cremoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Felie de lapte(adaptata)