Felie de lapte(Milch Schnitte)

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 31581 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema :
  • 220 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 10 g gelatina+5 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(Milch Schnitte):

Foile de pandispan:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu grisul,cacaua si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace foile de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute fiecare. Lasa foile la racit si intre timp prepara crema.

Crema:

Amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte,mierea si vanilia. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca bine. Adauga laptele condensat peste frisca si omogenizeaza bine. Pune crema la frigider pentru aproximativ o ora(amesteca din cand in cand in ea )

Asamblare:

Desprinde cu grija hartia de copt de pe foi. Intr-o tava mai mare pune o foaie de pandispan,crema si acopera cu cealalta foaie. Da prajitura la frigider pentru 3-4 ore.

Portioneaza prajitura si decoreaza cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(Milch Schnitte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Lavinia 1

04.09.2013, 09:29

multumesc
Mirela,cu drag

monik80 1

21.03.2015, 12:43

blueapril 1

16.10.2016, 13:53

Laptele vostru condensat e indulcit sau nu? Ca eu nu gasesc in Anglia decat indulcit si mi-a iesit super dulce, desi nu am pus mierea si nici frisca nu era indulcita. Ma intrebam daca asa trebuie sa fie prajitura asta, sau mi-a iesit mie mai dulce din cauza laptelui condensat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder