Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!
Crema:
Glazura:
Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.
Crema:
Batem spuma albusurile iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.
Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.
Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.
Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Glazura:
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.
Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult