Felii de trandafir

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 8400 vizualizari

 

Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

    •  
  • 450 gr faina
  • 200 gr unt
  •  coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 100gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • -reteta originala mai prevede in plus 2 lingurite de cacao pt foaia maro dar eu le am lasat la fel

Crema:

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150gr nuca  macinata

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie(reteta originala nu prevede dar mie imi place gustul )
  • o jumatate de borcan de gem acrisor(eu am folosit de visine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de trandafir:

 

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.

Crema:

Batem spuma albusurile  iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava  unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.

Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.

Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si iaurt