Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

de Adi in Ficat, 18 Dec 2017 | 18766 vizualizari

 

O mancare rapida si pe placul tuturor, asa as descrie eu acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare ficatei de pui:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 125 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri sos de soia
  • patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 250-300 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta:

Preparare ficatei de pui.

Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.

Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pun la prajit in ulei incins, intorcandu-i de pe o parte pe cealalta si pudrandu-i cu boia de ardei pe parcurs.

Se adauga si foile de dafin pentru un plus de aroma.

Cand sunt aproape patrunsi, se adauga sosul de soia, 2 catei de usturoi taiati rondele si putin cimbru uscat.

Intre timp se prepara mujdeiul.

Se curata usturoiul si se piseaza presarat cu sare grunjoasa.

Se freaca, apoi, picurand ulei, se stinge cu putina apa rece si se adauga smantana pentru cremozitate.

Preparare mamaliguta.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dizolva.

Se adauga si o mana de malai si se lasa sa atinga din nou punctul de fierbere.

Se adauga apoi malaiul, in ploaie si se amesteca intens pentru a nu se forma cocoloase.

Se fierbe mamaliguta pana se ingroasa consistent, amestecand continuu in ea, iar la final, se adauga untul.

Se servesc ficateii presarati cu patrunjel verde, alaturi de mamaliguta si usturoi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu mere