Friptura de gasca - Savoare exotica

de ANCA in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2009 | 20503 vizualizari

 

Reteta 'compusa' de Liviu, of course!
:)))
Cu felicitarile mele!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de gasca
  • o casolta mica de rosii cherry (250g)
  • o casoleta de varza de Bruxelles
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete, mici
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 300 ml vin rosu de la tara
  • o lingura ulei masline
  • un cub de unt
  • sare, piper
  Marinata:  
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • rozmarin proaspat
  • coriandru
  • maghiran
  • sare, piper
  • 3-4 linguri vin rosu
  • putin sos Pimento(optional, ca e iute:))
  • o lingura de otet
  • o lingura ulei de masline
 
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de gasca - Savoare exotica:

Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa.

Marinata: se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele.

Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert dintr-o lingura de otet la fiecare bucata:). La final, se freaca intre ele toate bucatile, sa se omogenizeze pasta si sa patrunda bine aromele in carne. Se lasa la rece minim 4-5 ore, ideal peste noapte.

Cand se scoate din frigider, carnea se pune intr-o sita sa se scurga zeama (pe care o pastram) intr-o farfurie.

Intr-o tigaie teflonata se pune untul si lingura de ulei de masline, dupa ce s-a topit untul se pune carnea bine scursa. Se perpelesc pe ambele parti la foc iute cam 5 minute. In zeama ramasa in tigaie, se pun ciupercile la foc tare, circa 10 minute.

Se aseaza bucatile de gasca intr-o tava, se adauga un pahar cu apa si marinata scursa din carne, astfel incat sa nu acopere carnea, se pune un capac, pentru a se inabusi. Se da la cuptor la 200 grade circa o ora. Se verifica dupa 30 minute, si daca apa scade, se completeaza cu cate putin vin rosu.

Dupa o ora, se adauga pasta de rosii si varza de Bruxelles, se stropeste cu vinul rosu si se da la cuptor inca 15 minute, apoi se adauga ciupercile calite, cu tot cu sosul din tigaie si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, inca 10 minute si gata!:)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pune ulei de masline impreuna cu unt in tigaie, pentru ca untul sa-si pastreze culoarea si a nu se arde.

2

Pulpa de gasca se curata de grasimea evidenta, dar se pastreaza pielea. Are si ea savoarea ei!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de gasca - Savoare exotica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

01.12.2011, 18:05

E de gashca , gasca aceasta

ANCA 1

02.12.2011, 14:05

hello, a iesit de la naftalina gasca mea?

ANCA 1

02.12.2011, 14:06

ina, eu n-am inteles dilema..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si piept de pui