Fructe de mare cu fidea

de Timi in Paste, 25 Noi 2012 | 5097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 creveti mari curatati
  • 2 sepii mici
  • 8 langostine
  • mazare
  • un pachet si jumatate de fidea dar nu din aia prea fina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • doi ardai unul rosu si unul verde
  • 1 litru apa sau supa de peste strecurata ( se gaseste in comert la cutie)
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu fidea:

Intr-o tigaie plana cu cu diametru mare se prajeste in putin ulei un pachet si jumatate de fidea (la foc lent cu grija sa nu se arda)

Dupa ce a capatat o culoare putin aurie se ia de pe foc si se pune deoparte.

In aceeasi tigaie se prajesc putin fructele de mare, si cind sunt gata se adauga ceapa, ardeiul si usturoiul taiate marunt, se lasa la calit toate si la la sfirsit se adauga rosiile date pe razatoare sau in blendar.

Se adauga apa sau zeama de peste, mazarea si fideaua prajita se lasa la fiert (pina scade apa aproape de tot dar fara sa fierbi prea tare fideaua) sa ramina  "al dente".

cind e gata totul, se face dintr.o rosie, patrunjel si putin usturoi un  sos omogen si se amesteca totul si se introduce la cuptorul incins  10 min. ( LA OPTIUNEA DE GRATINAT)

 

TIPS-URI

1

Langostinele se prajesc necuratate si dupa aia se curata se maruntesc si se adauga la fidea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu masline si creveti