Fursecuri fine cu nuci

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Noi 2010 | 14443 vizualizari

 

Foarte fine si bune, dar prea putine :). Data viitoare voi dubla cantitatile :))) Multumesc Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 80g zahar
  • 1 ou mare (separat galbenusul de albus)
  • esenta de vanilie
  • 140 - 150 g faina (eu am pus 140g)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 varf de cutit praf de copt
  • 100 g nuci prajite putin si tocate marisor (se pot folosi si alune, migdale)
  • Gem de visine, rahat, bucatele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine.

Se bate albusul pana se spumeaza putin.

Din aluat se formeaza bilute care se tavalesc prin albus, iar apoi prin nuca taiata marisor.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul se face o adancitura n mijlocul fiecarei bilute. In adancitura formata se pune putin gem de visine  (eu am ppus dulceata de pere de iarna) sau rahat.

Se preancalzeste cuptorul la 177 garde si se coc fursecurile 15 minute.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

gaby_duceag 1

01.12.2010, 10:00

Buna dimineata!

La Ancuta 1

01.12.2010, 12:56

@Cristina ... cu placere

La Ancuta 1

01.12.2010, 12:57

Buna dimineata Gabitza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac