Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2015 | 5834 vizualizari

 

Azi va invit sa cititi o reteta de fursecuri facute din faina de migdale si impopotanate cu cirese confiate . Au un aspect dragut , se aseaza bine alaturi de alte deserturi si se pastreaza timp indelungat in cutii metalice. De asemenea se pot lua langa cafeau de dimineata pentru a incepe ziua cat mai frumos . Mi-ar place sa pot sa servesc dimineata cafeau calda si proaspat facuta alaturi de un fursec facut in casa , fraged si dragalas.
Ciresele confiate le-am cumparat de la Lidl, iar faina de migdale de la Kaufland . Dar daca nu aveti migdale si nici faina de migdale sa stiti ca se pot face si ies la fel de bune inlocuind migdalele cu faina alba de calitate (000) .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr migdale macinate fin , sau faina de migdale
  • -200 gr faina
  • -200 gr unt
  • -3 galbenusruri
  • -150 gr zahar
  • -35 bucati cirese confiate
  • -100 gr nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate:

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .

Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare pana la incorporare.

Ingredientele uscate : faina de migdale, faina si praful de copt le amestecam intr-un vas si adaugam pe rand in compozitie cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie la frigider , sau intr-o punga pentru 30minute .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt .

Din ingredientele date eu am obtinut 35 de fursecuri , dar asta depinde de cat de mari le formam.

Preincalzim cuptorul la 180 grade si incepem sa facem fursecurile .

Luam din aluat bucatele de marimea unei nuci si facem din el o bila . Asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor . In mijlocul fursecului facem cu varful degetului o gaurica . Puteti folosi capatul de la o lingura de lemn.

Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul asezandu-le pe rand in tava cu distanta intre ele .In timpul coacerii aluatul va creste putin si e bine sa nu se lipeasca unele de altele.

Dam tava la cuptor , iar dupa 15 minute scoatem tava si reface gaurica din mijloc punanad cate o cireasa confiata si presand foarte usor .

Dam la cuptor pentru inca 5 minute .

Lasam la racit pe tava si le asezam intr-o cutie metalica pentru pastrare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

09.01.2015, 16:28

Nuta : -asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor .
Fiecare bila de fursec o dai prin nuca macinata sau se poate si prin zahar

Rocsi 1

09.01.2015, 21:28

Ce bune or fi!

dantes 1

10.01.2015, 11:24

Delicioase!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de Craciun