Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Apr 2016 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 320 grame fusilli din faina integrala
  • 25 grame ciuperci porcini uscate
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1/2 chili uscat
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 6 cremgute cimbru
  • 1/2 lingurita ulei de trufe
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • Pentru salata:
  • 2 linguri alune de padure neprajite si nesarate
  • 200 grame spanac
  • 1 mar
  • 40 grame branza albastra (Eu am folosit Dana Blue)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure:

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se prajesc alunele de padure intr-o tigaie fara ulei, pana prind putina culoare. Se scot pe o farfurie si sa sfarama usor.

Se aseaza spanacul intr-un bol si se adauga marul dat pe razatoare sau taiat julienne, branza albastra, rupta in bucati si se presara alunele de padure peste. 

Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma sosul de ciuperci in pasta. Se adauga 3 linguri din apa in care fierb pastele, se adauga uleiul de trufe, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se scurg pastele, pastrand putin din apa in care au fiert si se adauga peste sos. Se adauga din apa, daca este nevoie, pentru a obtine un sos cremos. Se adauga coaja de la 1 lamaie, patrunjelul tocat si branza Cottage. 

Se amesteca cu grija. 

Se stropeste salata cu sucul de la 1 lamaie si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:46

O, ce reteta ! Imi place Jamie

CameliaR 1

14.04.2016, 10:48

Panacris 1

07.01.2017, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor cu salvie si cimbru