Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 3 Apr 2021 | 2747 vizualizari

 

Pentru un fel principal, am făcut rapid, săptămâna trecută o garnitură excelentă de ciupercuțe întregi, cu sos alb. De obicei folosesc ciupercuțe proaspete champignons, dar cum în supermarket acestea nu arătau chiar bine și erau cam mari, am preferat să cumpăr două borcane cu ciupercuțe întregi și atunci garnitura de care aveam nevoie a fost gata imediat. În plus, a fost aspectuoasă și foarte gustoasă. Iată câteva argumente care pledează pentru acest meniu, la mare nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane ciupercuțe întregi (aprox. 700 grame)
  • 2 cepe galbene
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 150 ml de apă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb:

Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.

Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc ușor timp de 2-3 minute, după care se adaugă 50 ml de apă și se lasă la foc mic.

Separat se adaugă amidonul alimentar în smântână, se amestecă și se subțiază cu 100 ml de apă.

Se adaugă acest amestec în tigaia cu ciupercuțele, se lasă tigaia la foc mic, se condimentează, după gust cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după 3-4 minute de preparare la foc mic, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi ciupercuțe proaspete, dacă găsiți de dimensiuni mici.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

Rumeniți ușor ciupercuțele în tigaie, la foc mic, înainte de a adăuga sosul alb.

4

Amestecați ciupercuțele cu sos în tigaie, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:24

RODIMUR 1

07.04.2021, 17:00

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, dragi colegi bucătărași!

Rocsi 1

07.04.2021, 20:01

Ce mult imi place aceasta garnitura! Bine, eu le-as servi si asa, fara altceva langa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane