Gem de visine

de delia64 in Dulceata / Gem, 3 Iul 2014 | 9338 vizualizari

 

Din visinele ramase de la prepararea siropului am facut un gem aromat si gustos .
Il folosesc la prepararea prajiturilor , cornurilor , haiosului si clatitelor .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. de visine ramase dupa scoaterea siropului
  • 1 kg. de zahar
  • 1/2 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului  pe care asezam vasul cu visine .

Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce .

Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet .

Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Punem intr-o  farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge  este gata  de fiert .

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se pune capacul .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .

2

Lingura cu care amestecam trebuie sa fie din lemn si sa o folosim numai in acest scop.

3

Fructele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

delia64 1

05.07.2014, 23:29

Lavinia

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:49

foarte bun

IonescuAdriana 1

03.07.2018, 22:56

Buna seara aveti 3 propozitii pe care nu le-am inteles....
Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .
Multumim pt precizari
"butonat" ,"la dunt" ,"pt a nu se lega "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
GEM DE VISINE