Ghee - unt clarifiat sau purificat

de Tabita _ in Sosuri, 12 Apr 2013 | 4118 vizualizari

 

Recunoscut pentru numeroasele lui beneficii, untul clatifiat poate fi folosit pe arie larga.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghee - unt clarifiat sau purificat:

Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic.

Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata.

Se spumeaza.

Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde.

Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se strecoara printr-un tifon dublu. Astfel se indeparteaza orice impuritati.

Se pastreaza foarte bine la orice temperatura.

Se indeparteaza de asemenea orice impuritati.

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca inlocuitor al untului obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghee - unt clarifiat sau purificat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:25

gaby_gabytza

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:26

deyutzky

Tabita _ 1

15.04.2013, 15:26

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salsa de tomate al natural