Gogosari cu hrean (marinati la rece)

de mihaelar63 in Muraturi, 18 Oct 2012 | 7759 vizualizari

 

Aceasta reteta de gogosari cu hrean ,marinati la rece , o folosea si mama mea . Mutumesc matusicii Viorica ,de la care am primit reteta . Gogosarii raman ,, crocanti ''' si nu se inmoaie .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari rosii
  • 5 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr otet de 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 legatura hrean
  • 5 foi dafin ( am pus 10 , ptr . ca erau f. mici )
  • 5 lingurite piper boabe
  • 5 lingurite mustar boabe
  • frunze de telina
  • 1 praf de conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu hrean (marinati la rece):

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.

Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .

Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .

Se lasa 12 ore  la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand  se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .

Gogosarii  se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .

Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand  se infierbanta apa ].

TIPS-URI

1

Folositi gogosari copti dar sanatosi fara pete sau portiuni stricate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu hrean (marinati la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

19.10.2012, 07:54

Bunica , cu placere , doar stii ca esti ,, mentorul '' meu , cum as putea sa te refuz

Sim0na 1

19.10.2012, 10:34

Preferatii mei!! Si cu supa ii pap

mihaelar63 1

20.10.2012, 11:21

Simo , nu rad deloc , eu chiar o data pe an , sa mai schimb gustul , prepar ciorba cu gogosari marinati :
http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-porc-cu-gogosari-marinati-28931.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosar intreg in otet