Gogosi pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 24 Sep 2013 | 37265 vizualizari

 

Sunt absolut minunate ,pufoase si goale inauntru :x

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ou intreg
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • cca 450-500 g faina
  • zahar pudra si ciocolata topita(decor)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un bol cerne 400 g faina.

Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut.

Bate ouale cu un praf de sare .

Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele ,drojdia amestecata cu laptele si ouale.

Amesteca bine toate ingredientele  apoi transefara aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina.

Incepe si framanta aluatul apoi incorporeaza treptat uleiul si mai framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Lasa aluatul la dospit la loc caldut si ferit de curent pentru aprox. 2 ore sau pana isi tripleaza volumul.

Aluatul dospit framanta-l cateva secunde pentru a elimina aerul apoi intinde-l intr-o foaie subtire de aprox 1 cm.

Cu ajutorul unui pahar decupeaza gogosile si mai lasa-le 10 min la dospit (mi-au iesit 25 de gogosi potrivit de mari)

Pune cca 800 ml de ulei la incins intr-un ceaun/craticioara.

Pune gogosile cu "susul" in jos in uleiul incins la foc mic si prajeste-le bine pana se auresc frumos pe fiecare parte.

Lasa-le la racit apoi pudreaza-le cu zahar sau decoreaza cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lipi de masa de lucru am pus fiecare gogoasa pe hartie de copt

2

Gogosile se prajesc mai intai cu "susul" in jos pentru a creste frumos si sa ramana goale inauntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem