Greta Garbo

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2013 | 36819 vizualizari

 

Una din prajiturile preferate ale copilariei mele :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 50 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri smantana
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca 500 g)
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
  • 350 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 70-80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Greta Garbo:

Facem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute.

Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat cubulete(la temperatura camerei),smantana,ouale,coaja de lamaie si maiaua. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Impartim aluatul in 3 parti egale si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu prosop. Intindem fiecare bila de aluat cat mai subtire pe o masa de lucru tapetata cu faina. Tapetam o tava 40/30 cm cu hartie de copt/folie si punem prima foaie.

Ungem foaia cu gem,presaram jumatate din cantitatea de nuca si zahar,adaugam a 2-a foaie, o ungem cu gem si cealalta jumatate de nuca si zahar si acoperim cu ultima foaie. Lasam prajitura la crescut 15 minute,o intepam din loc in loc cu o furculita apoi o introducem in cuptorul preincazlit pentru 35 de minute(testul scobitorii sau pana prinde o culoare frumoasa deasupra)

O lasam la racit apoi o glazuram si o servim cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alt gem/dulceata dar este mai buna cu gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

26.05.2013, 19:31

Multumesc

marieta 1

03.11.2013, 20:57

vai ce bine arata!!!!!!

cristeena20 1

05.11.2013, 17:07

Pentru iubitorii de nuca e o prajitura de vis...eu ma inscriu printre ei. Multumesc de reteta!!!1o voi face intr-o zi!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba