Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Mai 2010 | 6135 vizualizari

 

In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie 50%
  • 300 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (1 pachetel)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g unt gras 85 %, taiat bucati, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua, separate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.

Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.

In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.

Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.

Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.

Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.

In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.

Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:55

o bunatate

susu 1

09.02.2011, 18:57

perfect, ca toate retetele tale

Brindusa 1

09.02.2011, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuci