Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine

de laura_n in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 3417 vizualizari

 

Nu este primul gugu (cum ii spun eu) pe care il fac, dar de fiecare data savurez cu drag o felie pufoasa si totusi cu textura densa, stropita cu un pic de sirop de portocala. Este un dulce chiar savuros, aromat. Iar astazi s-a potrivit si mai bine, a fost o zi insorita, chiar de primavara!
Sa ne bucuram de viata si de natura, cat inca ne rasplateste!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt moale
  •  6 linguri zahar brut
  •  4 oua de tara
  •  300 gr faina
  •  1/2 plic praf de copt
  •  1 lamaie
  •  4 linguri iaurt natur (eu am folosit iaurt de casa)
  •  afine +coacaze
  •  1 lingura zahar pudra
  •  1 portocala
  •  3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine:

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore.

Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la viteza mica, apoi la viteza mare. Adaugam cate un ou pe care va recomand sa il spargeti separat intr-un castronel. In cazul in care oul nu este bun, nu riscati sa stricati toata compozitia. Mixam bine dupa fiecare ou, pana le incorporam pe toate 4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Mixam usor pana se incorporeaza, apoi adaugam iaurtul si zeama de la lamaie. Mai adaugam o lingura de faina daca este cazul.

Afinele si coacazele le punem intr-un castronel cu o lingura de zahar pudar si le amestecam bine. Le adaugam in compozitie si cu ajutorul unei spatule, amestecam de cateva ori ca sa se distribuie uniform si turnam compozitia intr-o forma de guguluf. Eu am folosit o forma din silicon, astfel ca nu am mai uns cu unt si nici nu am folosit hartie de copt unsa. Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 50-60 minute, pana devine bine rumenit. Astfel de aluaturi cu unt necesita un timp de coacere mai lung decat un pandispan simplu din oua.

Dupa ce s-a copt, il scoatem si il lasam la racit. Stoarcem sucul de portocala si il amestecam cu 3 linguri de zahar pudra. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi glazuram guguluful bine racit.

Savuram o felie cu un strop de sirop!

 Duminica frumoasa, tuturor!

TIPS-URI

1

folositi oua de tara, aluatul capata culoare frumoasa.

2

lasati la copt suficient timp, chiar daca devine prea rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine