Guguluf de fussili cu fructe

de amalia01 in Prajituri, 24 Mar 2014 | 2496 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot ne plac pastele, sa incerc un desert mai special.

 

INGREDIENTE

  • pentru guguluf:
  • o punga de paste tip fussili ( 500g);
  • 3 linguri de lapte;
  • 3 linguri de zahar;
  • fructe: capsuni, kiwi,ananas,cirese;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura de ulei;
  • 6 linguri de gris;
  • Un praf de sare;
  • pentru sosul caramel:
  • 200 g zahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca(30 %grasime)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de fussili cu fructe:

Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;

Guguluful:
Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).

Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.

Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.

Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.
Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;
Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma!; cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de fussili cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu paste si sos de vin rosu