Haladeț (Răcitură lipovenească)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 15 Ian 2013 | 7469 vizualizari

 

Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia,
pe ideea „să se vadă prin ea” :)).

Se servește musai cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
  • 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
  • 2 cepe;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • coriandru;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haladeț (Răcitură lipovenească):

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))

Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. 

Rasolul se spală, se taie în două bucăți. 

Se pun la fiert în circa 7 L apă. 

Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare. 

Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit. 

Se scoate carnea. 

Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente. 

Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea. 

Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată. 

Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece. 

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi siguri că se va închega răcitura, o verificăm înainte de a opri fierberea: se pun câteva linguri de lichid într-un bol și dacă se încheagă după ce s-a răcit înseamnă ca e gata.

2

După cum am precizat, se servește cu hrean... fie el simplu sau cu sfeclă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Haladeț (Răcitură lipovenească)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 13:45

Asa-i, Rocsi.

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

Anul asta nu prea am mancat... deci trebuie sa recuperez!

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 11:31

Dai-i bataie, Sim0...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic