Hrisca cu legume la grill

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 14 Oct 2020 | 9135 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit o mancare sanatoasa, satioasa si plina de culoare: hrisca cu cateva legume puse la gratar, gen sfecla, dovlecei, ardei gras, legume care completeaza bine si imbogatesc gustul mancarii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de hrisca
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare, cimbrisor
  • curry
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 sfecle mici
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • Frunze de mangold
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimen
  • sare, piper
  • busuioc proaspat
  • miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrisca cu legume la grill:

Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.

Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert. 

Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.

Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume.  Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa. 

 Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.

Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca cu legume la grill" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)