Inghetata de ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 5051 vizualizari

 

Inghetata de ciocolata e preferata mea, iar reteta este una simpla, doar timpul de asteptare e putin cam lung! :D

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat neindulcit
  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra vanilat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Intr-o craticioara se pune laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor, fara sa dea in clocot si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se toarna peste crema de ciocolata si cu o spatula se omogenizeaza bine. 

Amestecul obtinut se transfera intr-o cutie si se da la congelator. La interval de o ora se scoate cutia si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Este suficient de doua ori (nu a fost cazul de mai multe ori). Dupa aproximativ 4 ore se poate servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se lasa la congelator peste noapte, se scoate inainte cu cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

02.07.2016, 19:20

super buna

Nepotii_si_bunica 1

03.07.2016, 11:03

Gabriela_Gh 1

26.10.2018, 10:35

Inghetata este preferata mea. Reteta asta mi se pare super. Am sa o incerc.

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe