Kanuga

de Julie in Prajituri, 24 Mai 2010 | 5095 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 150g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3 linguri cafea preparata
  • 2 lingurite ness
  • o esenta de vanilie ( sau migdale)
  • 3 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina

DECOR:

  • frisca
  • migdale sau ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kanuga:

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul.
Lasam sa dea cateva clocote.
Crema obtinuta o dam la rece.

Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma .
Amestecam foarte usor de jos in sus.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa.

Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala ...dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa...e buna si asa!    Data viitoare  promit sa folosesc migdale.  :)

Taiem prajitura dupa preferinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kanuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Julie 1

26.05.2010, 10:05

Nu-i nici o problema Nadina! Pentru intarziati mai fac o tava!
Am vazut ce de treaba ai avut cu Ela ! asa ca esti scuzata

nadina73 1

20.08.2010, 00:01

iar am ajuns la tine cred ca lui sotu iar place tare mult reteta ta

Julie 1

20.08.2010, 07:13

Bine ai venit, Nadina! sigur i-ar placea sotului! Ia incearca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca