Krem a la krem

de gaby_duceag in Prajituri, 6 Sep 2012 | 15665 vizualizari

 

Am implinit 34 de ani.
Sunt mare, nu?
Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si rautate, sa invat lucruri noi, sa ma perfectionez si sa iubesc :).
Nu-mi iese mereu...da' ce..voua va iese?

As mai vrea inca multe de la viata.
Multumesc Domnului pentru tot ce am dar Il si rog sa-mi mai dea :))))).
Sunt o tzaruca tristutza si obosita.ps. a nu se percepe gresit :)). io-s o vesela :))) (cu accent pe veselie, nu pe farfuriile de servit mancare :)))) da' acu-s obosita, racita si-mi trece>:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata")
  • Crema
  • 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida ,
  • 50 gr unt si o lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Blat

Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!

Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.

Crema

Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.

Aaa!

Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei

Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.

Bagi la frigider.

Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu prune si bezea