Lamai murate

de mihaelar63 in Muraturi, 2 Aug 2021 | 5735 vizualizari

 

 Am tot vazut la retetele marocane si tunisiene ca se folosesc la prepararea carnii, lamaile murate . Am vazut recent o emisiune culinara si am aflat cat de simplu se prepara aceste lamai murate . Aveam cateva lamai netratate si trebuia sa plec vreo 3 zile de acasa . Ca sa nu se  deshidrateze , am ales sa le murez . Oricum imi doream de mult timp sa folosesc asa ceva la prepararea carnii de ied sau miel .

 

INGREDIENTE

  • 5 lamai
  • 5 lingurite de sare de mare
  • apa fiarta si racita - eu am pus apa fierbinte
  • 1 borcan potrivit ca marime
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai murate:

  1. Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai .
  2. Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente .
  3. Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent . Limpeziti bine .
  4. Sterilizati borcanul la cuptor timp de 10 minute .
  5. Lamaile se spala bine cu apa calduta . Eu am avut lamai bio , ne-tratate .
  6. Poti indeparat eventualele pesticide prin scufundarea lamailor timpde 15 minute intr-o  solutie cu o lingura de bicarbonat la 1 l apa . Limpeziti bine lamaile cu apa rece.
  7. Se taie fiecare lamaie in patru fara a se desparti sferturile de tot.
  8. Intre sferturile lamaii se pune o lingurita de sare de mare .
  9.  Lamaile astfel pregatite se inghesuie intr-un borcan in asa fel incat sa nu ramna spatii intre ele .
  10.  Initial eu am pregatit doar 4 lamai dar cum mi-a ramas spatiu , am mai pus inca una .
  11.  Reteta prevede sa mai storci zeama de la inca o lamaie pe deasupra . Cum eu le-am inghesuit binisor , am considerat ca au eliberat suficienta zeama .
  12. Turnati deasupra apa fiarta si racita cat sa fie bine acoperite lamaile .

TIPS-URI

1

Poti indeparat eventualele pesticide prin scufundarea lamailor timpde 15 minute intr-o solutie cu o lingura de bicarbonat la 1 l apa . Limpeziti bine lamaile cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ksenya 1

05.08.2021, 08:16

interesanta idee

Rocsi 1

05.08.2021, 20:57

Cred ca sunt tare faine de folosit la diverse retete!

Anett 1

28.12.2021, 22:28

Foarte delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lamai murate (reteta video)