Lasagna cu spanac si branza

de ala_oancea in Lasagna, 18 Feb 2010 | 7472 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "Dr. Oetker - German cooking today"

 

INGREDIENTE

  • 250 gr foi lasagna
  • 300 gr branza telemea mai moale
  • 50 gr cascaval
  • 500 gr spanac congelat
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
  • Sos bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 500 ml supa de legume
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branza:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se toarna putin cate putin laptele si supa, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu sos si se aseaza primul strat de foi, apoi un strat de spanac, unul de telemea rasa, sos si apoi din nou foi. Se continua cu straturile alternative, peste ultimul strat de foi turnand restul de sos. Se presara cu cascaval ras si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

19.02.2010, 21:01

arata foarte bine, o sa o fac si eu sa stii!
abia astept!

ala_oancea 1

21.02.2010, 13:22

Multumesc Este o combinatie foarte reusita

cristeena20 1

04.12.2012, 13:14

Miamiiiiiii..arata bestial!!!si pe asta o bag la favorite.. esti banateanca de-a mea..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ciuperci si afumatura