Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

de Adi in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2016 | 5815 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare cand a fost Meri racita.
Meri a zis ca a fost gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • 50 g parmezan
  • Pentru sos:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 200 g pastrama de porc afumata
  • 200 g pasta de rosii
  • 200 g zacusca de legume
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc:

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.

In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.

Se amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit.

Se amesteca de cateva ori orezul cu ingredientele din vas, apoi se completeaza cu apa fierbinte si se seteaza programul RICE pentru 40 de minute.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga cate un praf de sare, piper, cimbru, foile de dafin si o crenguta de rozmarin.

Cand timpul expira, se adauga in orez, patrunjelul tocat si parmezanul.

Cat timp fierbe orezul se prepara si sosul.

Se curata legumele si se taie in forma de bastonase si se pun la calit in ulei de masline.

Cand sunt usor patrunse, se adauga si pastrama de porc, feliata tot sub forma de bastonase, se amesteca bine, apoi se adauga zacusca si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care se potriveste gustul de sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc verde.

Se serveste orezul cu mult sos de legume si eventual salata sau muraturi.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in sos si o lingurita de zahar, daca sucul de rosii este cumva acrisor. Noi am avut zacusca dulce si nu a fost cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:30

Si noi spunem la fel Felicitari pentru preparare . .... Si , felicitari pentru ca-i porti de grija merisoarei noastre dragi

Gicuta 1

18.01.2016, 08:59

Arata minunat! felicitari!!!

mirela0911 1

18.01.2016, 15:08

Delicioasa mancare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie