Mancare de pere cu carne

de Corinuta in Porc, 5 Noi 2010 | 11768 vizualizari

 

O mancare ardelenesca prea putin cunoscuta, dar ea exista, s-a pastrat ici si colo in Ardeal si a fost descoperita de Radu Anton Roman. Eu pot sa va spun doar atat: delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc (sau de pui, sau de vita)
  • 2 kg pere de toamna tarzie, tari ca gutuia
  • 2 linguri de untura
  • 1 paharut de vin
  • 2-3 cepe rosii
  • sare, piper, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pere cu carne:

Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.

Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.

Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.

Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pere cu carne" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc inabusita