Mazare cu galuste

de Lau in Mancaruri de legume, 25 Ian 2021 | 1778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe intregi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • boia de arei
  • 500 g mazare congelata
  • apa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 morcov
  • Pentru galuste
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu galuste:

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura.

Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2 min,adaugam pasta de tomate si 3 cani de apa(daca dorim cu mai mult sos adaugam 4 cani)Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba cca 15 min,adaugam mazarea,lasam sa fiarba 2-3 clocote dupa care adaugam galustele,

Intre tim pregatim un castron adaugam ouale,laptele si condimente dupa gust,amestecam bine dupa care adaugam faian treptat pana ce rezult un aluat cremos si gros ca o smantana,lasam deoparte castronul.(eu am pregatit galustele cand am aduagat apa si am lasat sa se odihneasca)

Cu ajutorul unei lingurite lu-am aluat si le punem la fiert trecand de fiecare data lingurita prin sos.

Lasam sa fiarba cca 10 min,eu fac proba la o galusca sa vad daca e fiarta.

La final putem adauga marar sau patrunjel verde tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare verde