Melci cu ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 12 Mar 2015 | 4078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 g drojdie,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1praf de sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 50 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml lapte, miez de nuca, crema de ciocolata pentru umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati din aluat cat un ou si formam o foaie in forma mai ovala apoi in margine punem ciocolata si rulam ca pe un sul. Se stringe in forma de melc si se apasa putin pe el cu palma, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei.

Ii mai lasam 30 de min in tava apoi ii ungem cu galbenus de ou si laptele si presaram miez de nuca deasupra. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si ii tinem pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu visine