Melcisori cu mar

de anca_rm in Prajituri, 5 Oct 2015 | 5569 vizualizari

 

E toamna si merele sunt din belsug. E timpul sa le folosim in preparate. Va propun o reteta de melcisori cu mar aromat cu anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -200 ml lapte
  • -2 galbenusuri
  • -2 linguri ulei
  • -150 g zahar
  • -25 g drojdie
  • -praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere razuite
  • -1 lingura ulei
  • -50 g unt
  • -4 bucati anason stelat intreg sau 1+1/2 lingura anason stelat macinat
  • -zahar daca mai e nevoie dupa gust .
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu mar:

Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut .

Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .

Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute.

In acest timp cernem faina  intr-un bol maricel .

Galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pudra le batem cu o furculita usor si adaugam uleiul si laptele.

In faina facem o groapa mica in mijloc si punem drojdia dizolvata, ouale amestecate inainte cu  zaharul, restul de lapte, uleiul si incepem sa framantam.

Trebuie framantat pana devine neted si nelipicios (aproximativ 10 minute).

Il acoperim cu un prosop si il punem la dospit intr-un loc caldut si fara curenti cam o ora, sau pana isi dubleaza volumul .

Merele le curatam de coaja si de seminte. Intr-un vas pe foc punem la incins uleiul impreuna cu untul si anasonul. Cu mana stoarcem sucul din mere.

Adaugam merele stoarse si le lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand. Merele mele au fost destul de dulci si am considerat ca nu mai trebuie adaugat zahar,dar daca sunt mere acrisoare sau va place sa fie mai dulce adaugati zahar pudra si amestecati.

Cand merele sunt moi oprim focul si le lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua partie egale. Intindem prima jumate, punem pe ea jumate din cantitatea de mere calite si intindem merele pe toata suprafata aluatului. Rulam pana obtinem un sul.

Cu un cutit foarte bine ascutit taiem rondele de grosimea unui deget si asezam bucatile pe tava una langa alta. Procedam la fel si cu jumatea cealalata.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 30 minute.

Se vor rumeni frumos si vor creste putin .

  

 

 

 

TIPS-URI

1

stoarce-ti merele bine daca sunt mai zemoase

2

se poate adauga cateva puicaturi de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze atat de repede merele

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

06.10.2015, 12:19

foarte buni!

Rocsi 1

06.10.2015, 20:36

Mmm, absolut deliciosi!

RuxyRux 1

06.10.2015, 20:39

Arata atat de buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca din cornuri, cu visine