Mini - tarte cu banane si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Apr 2011 | 8517 vizualizari

 

Biiiineinteles ca-s pentru Ela :))))))).Uite, Ela, ti-am facut si cafea.
http://www.youtube.com/watch?v=Ma42YJSb3WI&NR=1

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU 40 BUCATI IN FORME DE MINI BRIOSE.
  • Ingrediente aluat tarta:
  • 400gr făină
  • 120 gr alune nesarate si neprajite
  • 200 gr unt (sau margarina)
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 ou
  • 70 gr zahăr pudră
  • 220 ml smântână
  • o lingura amidon
  • 1 lingura de Angelli cherri
  • felii de banane
  • Glazură de ciocolată Ingrediente:
  • 300 gr ciocolată neagra
  • 2 linguri de margarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini - tarte cu banane si ciocolata:

Aluat.
Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra.
Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore.

Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe care le-am repartizat in forme. Am aplatizat tapetand peretii formelor si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade timp in care am pregatit crema:

-am mixat 1 minut smantana cu zaharul.
Ciocolata am topit-o pe baie de abur.
Cans s-a racit am incorporat in frisca impreuna cu oul, angelli si amidonul.

Dupa 10 minute de stat la cuptor am scos mini tartele, am asezat cate o felie de banana in fiecare, am pus cate o lingurita de crema si am dat iar la cuptor pentru 15-20 minute.

Am scos, am lasat sa se racoreasca si am rasturnat din forme (nu curge crema si banana, sunt bine legate).
Formele mele sunt de 1000 de ani :))) si au fost unele ce s-au prins usor dar m-am ajutat initial de o scobitoare sa desprind lateralele apoi am rasturnat printr-o miscare ferma punand o farfurioara deasupra. La formele noi (aveam doar 8 si mult mai mari) s-a desprins fara probleme.

Le-am lasat sa se raceasca bine dupa care am preparat glazura

-am pus ciocolata pe baie de abur, am amestecat cu margarina, am omogenizat si am pus cu o lingurita in fiecare prajiturica.
Am dat la rece.

Multa rabdare am mai avut :D :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini - tarte cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI