Mini tarte cu fructe

de Tuxedo in Prajituri, 19 Apr 2013 | 10917 vizualizari

 

Tartele cu fructe se numara printre preferatele mele. Sunt putin migaloase daca le facem mini, dar putem sa facem si in forma mai mare de tarta. Cel putin eu nu rezist sa mai iau cate o minitarta de cate ori deschid frigiderul :-)).

 

INGREDIENTE

pentru 30 de tarte

  • 120 gr unt nesarat la temperatura camerei
  • 75 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 350 gr faina

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • un baton vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita esenta migdale
  • 1 lingura Amaretto (lichior migdale)
  • 120 ml frisca batuta
  • 60 gr amidon

Ornat:

  • 250 gr fructe de padure (zmeura, afine, mure etc)
  • fructe tropicale (ananas, mandarine, kiwi etc)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu fructe:

Mod de preparare coji:

Frecam untul cu zaharul pana se face spumos, apoi adaugam oul si cele 2 galbenusuri si mestecam dupa fiecare aditie.

Adaugam faina treptat si sarea si formam o coca omogena, pe care o vom baga la frigider cca 30 de minute.

O scoatem din frigider si pe blatul de lucru pudrat cu faina intindem o foaie de cca 5 mm grosime pe care o putem decupa cu un pahar formand cerculete de diametrul formelor de tarte.

Punem cu grija cerculetele de coca in forme si coacem cojile cca 20 de minute pana cand marginile devin aurii.

Crema:

Punem laptele impreuna cu semintele si batonul de vanilie la incalzit intr-o craticioara cu fund dublu.

Intr-un bol separat amestecam oualele cu amidonul  si zaharul cu ajutorul unui tel in forma de para ca sa nu faca cocoloase.

Cand laptele s-a infierbantat, il turnam in fir subtire peste amestecul de galbenusuri, batand continuu si foarte energic. La inceput adaugam putin lapte si mixam bine, apoi putem adauga mai mult, ca sa nu se coaguleze galbenusurile.

Rasturnam compozitia inapoi in craticioara si o punem pe foc mediu amestecand tot timpul cu telul pana se ingroasa.

Cand crema este gata (dupa cca 5 min devine ca o budica), o lasam sa se raceasca putin apoi putem incorpora untul, mixand bine.

La final adaugam esenta de migdale si lichiorul apoi acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece.

Pentru asamblare, crema trebuie sa fie rece.

Intre timp batem frisca tare iar cand crema s-a racit, adaugam frisca si amestecam foarte bine.

Asamblare tarte:

In fiecare coaja, punem cate o lingura de crema, sau ca sa fie mai estetic, punem crema intr-un sac a poche si spritam crema cat sa se umple cojile.

Pe fiecare tarta punem fructe, ornand dupa cum ne place.

Se tin la rece si se papa pe nerasuflate !

Succes!

TIPS-URI

1

Avand in vedere ca se pune crema rece in coji (nu calduta) vom folosi un sac a poche pentru a o sprita. Altfel, este inestetic (daca turnam crema cu lingura de exemplu)

2

Se pot pudra cu putin zahar pudra

3

Se pot orna la sfarsit si cu gelatina, doar daca nu s-a spritat foarte mult in relief crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure