Minichecuri cu portocala

de T I M E A in Prajituri, 13 Ian 2013 | 2595 vizualizari

 

Dupa atatea prajituri si torturi, care mai de care mai cremoase, va zic sincer ca mie personal imi era dor de un chec simplu, sa il savurez langa cafeaua de dimineata.
L-am imbunatatit cu putina aroma de portocala si a fost perfect.
Si fiindca am primit de la Dia aceste forme colorate si frumusele, a trebuit sa le inaugurez.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la 2 portocale mai mici
  • zeama stoarsa cu pulpa de la o portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • fulgi de ciocolata
  • Pentru uns: unt + faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichecuri cu portocala:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.

Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Ungem formele (sau forma daca folositi o tava de chec) cu unt si tapetam cu faina.

Umplem formele de trei sferturi, presaram deasupra fulgi de ciocolata, apoi le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Servim caldute sau reci cu cafea, lapte sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

13.01.2013, 17:53

Bia

Lau 1

13.01.2013, 18:46

faine

T I M E A 1

13.01.2013, 22:16

Laurenta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa cu mure si frisca