Prajitura racoroasa cu mure si frisca

de alilianaa in Prajituri, 30 Iul 2013 | 5207 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de bezea

  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri rase faina
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie

Jeleul de mure

  • o lingurita unt
  • un pahar cu mure
  • 3 linguri zahar cu amidon

Frisca -200 ml Fulgi de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa cu mure si frisca:

Frisca se bate si se pune la rece

Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o compozitie mai pastoasa. 

Blatul: albusurile cu un praf de sare se bat spuma, adaugand lingura cu lingura zaharul pana se face o bezea. Se adauga vanilia si lamaia-zeama. Faina se pune lingura cu lingura si se incorporeaza cu lingura. Intr-o tava se intinde putin unt peste care asezam hartia de copt. Se pune bezeaua. Se da la cuptor pentru max 15-20 minute la foc putin intens. 

Se scoate se sa la racit. Se insiropeaza cu sirop de la jeleul de mure. Se aseaza frisca peste care se pun murele din jeleu. Se presara fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Palmier cu scortisoara"