Minieclere cu crema de vanilie

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 7647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 6 oua
  • 500 ml. apa
  • 250 gr. margarina Rama
  • 50 gr.zahar tos
  • 360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 250 gr.zahar tos
  • 200 gr. faina
  • 3 cani cu lapte (750 ml.)
  • 6 pliculete de vanilie
  • Pentru glazura :
  • 150 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr.margarina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1-2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema de vanilie:

Mod de preparare aluat :

Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.   Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua , rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .  

In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata- . Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt  30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.   Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.

Mod de preparare a cremei :

Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam ;adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou;turnam si  laptele amestecand pana la omogenizare.   Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Mod de preparare al glazurii :

Intr-un vas de pus pe foc  luam o craticioara  si rupem in ea ciocolata , adaugam margarina , apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.     Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa.   In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou ,lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.

Delicioase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

28.04.2012, 15:10

un ecler de asta mic as vrea si eu

mamaieelena 1

28.04.2012, 20:04

bune

Pushaa 1

14.12.2014, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere