Prajitura cu nes

de BuniMaria in Prajituri, 25 Mai 2010 | 12556 vizualizari

 

E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua       
  • 2 cani de zahar      
  • 1 cana nuci macinate      
  • 1/4 cana nuci pisate       
  • 1 lingura de faina        
  • 1 pachet de unt        
  • 6 lingurite nes      
  • coaja de lamaie        
  • esenta de rom      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nes:

Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava  cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .

Crema:Se pun cele 6 galbenusuri  cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi  mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca  crema  se lasa la racit.

Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nes" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Teo 1

26.05.2010, 22:43

BuniMaria,si pe aceasta o iau de buna, pt .ca imi plac prajiturile cu ness !

liana_geicu 1

26.05.2010, 23:28

Prajitura asta imi incanta papilele gustative, la cum arata cred ca este foarte buna!

Zamfira 1

25.08.2012, 21:17

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui