Mucenici umpluti cu nuca

de ralu_ca in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 4035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1200 faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 pachete drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • umplutura:
  • 600 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • coaja lamaie si portocala
  • pastaie vanilie
  • decor:
  • 300 g miere
  • 200 g nuca macinata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min. 

Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am framantat totul. Adaug cate putin din laptele caldut ramas si formez o bila, apoi il scot din bol si il framant approx 15 minute. Daca e cazul mai adaugam cate putina faina. Cand acesta este destul de suplu, il punem in bolul uns cu putin ulei, pe o parte si alta il asezam, il acopar cu folie plastic si l-am lasat 50 minute sa creasca.

Umplutura se prepara In alt vas: adaug nuca, iar peste ea zaharul pudra si apoi lapte putin cate putin pana obtinem un amestec dens.

Dupa ce aluatul a crescut, rastorn pe masa de lucru si impart aluatul in 16 bucati egale. Incep sa iau fiecare bucata si o modelez ca un sul, il aplatizez, apoi cu sucitorul intind aluatul. Pun nuca, apoi rulez si formez 8-urile. Le asez in tava, le las sa creasca, apoi ii ung cu ou si ii introduc la cuptor pentru approx 30-40 min si ii las sa se raceasca. 

In cratita prepar siropul:torn apa, zaharul, coaja lamaie si portocalasi pastaie vanilie, astept sa fiarba si mai las 5 minute. Apoi il strecor in alt bol.

Mucenicii ii inmoi pe o parte si pe alta approx 1 minut, i-am scos apoi si i-am uns cu miere si am presarat cu nuca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti