Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara

de Sim0na in Prajituri, 23 Mar 2012 | 2632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g faină
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată (amestecată cu zahăr şi cacao) - compoziţie ramasă de la cozonac
  • 1 plic cappuccino cu gust de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră ptr decor
  • nuttela ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara:

Albuşurile le-am bătut spumă tare cu praful de sare, adaugând apoi zahărul, mixând până se topeşte. Am adăugat galbenuşurile pe rând, apoi cappucinno dizolvat în puţină apă şi untul topit şi lăsat puţin să se răcească. Am pus nucile măcinate, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, iar la final scorţişoara.

Am pregătit formele din silicon, le-am uns cu ulei, am pus foiţele speciale, şi le-am uns şi pe acestea. Am introdus formele în coptorul preîncălzit şi le-am lăsat cca 30 minute la foc mic. Cand au fost gata le-am lasat puţin sa se răcorească, apoi le-am scos din forme, le-am pudrat cu zahăr pudră şi am ornat cu nuttela.

Simplu de pregătit şi foarte aromate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti