Negrese

de Maria68 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 12837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata neagra(70% continut cacao)
  • 110 g unt
  • 125 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita vanilie macinata
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 120 g faina
  • 3 linguri cacao inchisa la culoare
  • grasime si faina pentru forma

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina.

Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la ciocolata rece. Treptat se adauga si ouale, amestecand, la fel si galbenusurile. Se cern faina si praful de cacao deasupra. Se amesteca atat cat sa se fi amesteca toate ingredientele.

Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 30 de minute in cuptorul incins pana cand a crescut aluatul, insa la mijloc trebuie sa fie inca moale. Pentru a constata acest lucru, cel mai bine este sa crestati aluatul la mijloc.  Daca atunci cand ii faceti proba mai raman firimituri umede lipite de scobitoare, inseamna ca prjitura este numai bine coapta.

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 5 minute.  Apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa in continuare la racit. Se taie prajitura in 16 bucati care se invelesc in folie. Se lasa astfel sa se patrunda pana a doua zi, apoi se servesc.

Sursa: "Bunatati  la cuptor "

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:47

delicioasa

andreea_angelo 1

17.11.2012, 12:27

imi plac foarte mult

babi5 1

10.08.2013, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa