Negrese Americane - Brownies

de Mitinita in Prajituri, 7 Noi 2010 | 17132 vizualizari

 

Fara nici un dubiu,romancele se pricep la facut prajituri si dulciuri,sunt experte..Eh,eu nu intru in aceasta categorie. Mie imi plac retetele rapide si nu cred ca as fi in stare sa coc o prajitura cu foi. Paine fac,dar din cea artizanala,care se amesteca cu lingura de lemn,nu-mi place sa ma murdaresc cu aluat.
Reteta asta de negrese se amesteca cu lingura,nu e complicata si ma descurc pana si eu.Nu e mare filozofie.Numai de n-ar avea atatea calorii!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana unt sau margarina
  • 1/2 cana cacao
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 1-2 zahar de vanilie
  • 1/2 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • Optional:1-2 cani de stafide,nuci,chipsuri sau bucatele de ciocolata,marshmallow,M&M
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese Americane - Brownies:

Se da drumul la cuptor.
Se amesteca untul cu cacao si se amesteca.
Se adauga zaharul .
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina.
Se adauga ingredientele optionale.
Se pune compozitia intr-o forma patrata si se da la cuptor cam 25 minute.
Nu se tine prea mult caci devine prea uscat.Se face testul cu scobitoarea si e gata cand iese inca umeda.

TIPS-URI

1

sa o scoti cand e scobitoarea inca umeda,altfel iese prea uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese Americane - Brownies" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Mitinita 1

12.12.2010, 11:21

nyco,era cacao dulce? eu folosesc neindulcita.Nu trebuie lasata sa se coaca precum alte prajituri.Bagi o scobitoare in ea si cand e inca umeda e gata negresa,altfel se intareste.Am avut si eu un dezastru in bucatarie ieri,dar asa invatam!

nyco 1

12.12.2010, 21:56

mersi mitinita.cacaoa era de la copil si da era dulce tare.am sa mai incerc intro zi si am sa-ti zic cum a iesit

nyco 1

14.12.2010, 20:13

A iesit prajitura foarte buna.Se vede diferenta: focul mai mic si cacaoa cu mai putin zahar.MERSI si e super usor de facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao Inimioara