Negrese americane (Brownies)

de vio_dreams in Prajituri, 19 Feb 2014 | 8217 vizualizari

 

"Scopul vietilor noastre este sa fim fericiti!" (Dalai Lama)
Si fiindca ciocolata ne face fericiti ofer din toata inima si cu tot dragul cate o inimioara pentru fiecare bucataras! Uneori fericirea vine din bucuriile marunte ale vietii, inimioarele astea fiind una din acele bucurii

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • esenta rom
  • pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • colorant rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese americane (Brownies):

Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi).

Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!

Adaugam apoi ouale unul cate unul, dupa fiecare ou amestecand pana se incorporeaza complet.

Adaugam zaharul si romul si omogenizam.

Adaugam treptat faina si amestecam pana ce va fi incorporata toata cantitatea. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si  nivelam cu o spatula (dimensiuni tava 32*35).

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor.  O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.

Decupam inimioare cu ajutorul unui decupator din metal in forma de inima. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Adaugam colorant rosu. eu am avut un colorant de la Wilton special pentru ciocolata, pe baza de ulei,  nu va recomand sa folositi colorant obisnuit, este posibil ca ciocolata sa se branzeasca in contact cu acesta.

Punem  2-3  linguri de ciocolata intr-un pos cu dui subtire (sau intr-o punga pe care o intepam putin la un capat) si trasam conturul inimioarelor. Dam cateva minute la frigider sa se intareasca.

Peste ciocolata ramasa punem frisca si amestecam pana obtinem o glazura nu foarte subtire cu care vom glazura inimioarele.

Am presarat cateva inimioare pentru decor de la dr Oetker si am dat la rece pana s-a intarit glazura.

Absolut delicioase!

TIPS-URI

1

Nu le lasati in cuptor mai mult decat este necesar, se vor intari si vor deveni innecaciose!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese americane (Brownies)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

vio_dreams 1

20.02.2014, 01:02

Pup fetele

Lia_ 1

20.02.2014, 07:59

ce hazlii sunt
tot ceea ce este cu ciocolata, imi place

mihaelar63 1

13.06.2014, 16:35

La multi ani Vio !!! Iti doresc sanatate si iubire alaturi de cei dragi !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura