Oua umplute cu pasta de ardei

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 6061 vizualizari

 

Ouale umplute, ca si salata de boeuf sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani. De data aceasta, m-am oprit la o varianta mai light de umplutura, fara maioneza, este pe baza de pasta de ardei preparata in casa (ajvar). Am vrut sa incerc si alta varianta decat cea clasica, cu ficat.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua medii
  • 5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)-am pus doar doua linguri pasta de ardei dulce Univer pt ca este cam sarata
  • 2 linguri de smântâna acra fermentata degresata 12%
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/3 legatura patrunjel
  • sare nu mai este nevoie daca pasta este sarata (cea de la Univer este sarata)
  • piper
  • bucatele de ardei rosu pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ardei:

1.Ouale le fierbi in coaja timp de 10 minute. 

2.Le întepi la capatul rotund si le scufunzi in apa rece. Se decojesc frumos daca nu sunt foarte proaspete. 

Eu le-am tinut in apa rece cam 5 minute schimband apa dupa fiecare prime doua minute pt. ca se incalzeste. Mai bine le pui in apa cu gheata dar nu le tii mult, 3 minute este deajuns. 

Inainte invatasem ca se tin numai un minut in apa rece, apoi am citit ca 20 dar de fiecare data s-au comportat diferit, depinde cat de vechi sunt. 

3.Le cureti de coaja si pielita si le tai în doua pe lungime.

4.Scoti galbenusurile si zdrobesti cu furculita, amesteci omogen cu pasta de ardei, smântâna si mustarul. 

5.Speli patrunjelul, il zvânti bine de apa si toci frunzele marunt. Amesteci cu pasta si condimentezi cu sare si piper.

6.Pui amestecul într-o punga de sprituit, daca vrei cu vârful în forma de stea si umpli ouale în mod egal. Eu n-am astfel de dui suficient de mare.

7.Asezi ouale pe un platou si ornezi ca in fotografii sau presari daca vrei cu patrunjel tocat si cu bucatele de ardei rosu si le asezi pe un pat de salata verde.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Pasta din ardei ajvar am inlocuit-o cu succes cu pasta din ardei dulce Univer.

2

Daca pasta de ardei este sarata, nu mai este nevoie de adaos de sare. Gustati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lia_ 1

19.05.2014, 21:18

ma bucur daca v-a placut si o gasiti de folos

Padre, ajvar nu este un soi anume de ardei ci o pasta din ardei rosii capia care ar iesi minunata cu ardei din gradina ta

diana_k 1

20.05.2014, 13:59

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:35

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ratuste