Paella cu creveti si chorizo

de Criss in Fructe de mare, 23 Noi 2021 | 3794 vizualizari

 

Paella este o mancare spaniola, pe baza de orez si fructe de mare si cu adaos de chorizo picant. E o mancare rapida si delicioasa, desigur, daca va plac crevetii. Mie imi plac foarte mult si incerc sa-i pregatesc in diverse moduri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 225 g creveti 
  • 100 g carnati chorizo 
  • 1 ceapa 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1/2 ardei gras verde 
  • 250 g orez 
  • 2 catei de usturoi 
  • sare, piper 
  • 1/2 lingurita turmeric (ar fi ideal sa folositi sofran, dar eu n-am avut) 
  • 100 g mazare (eu nu am pus) 
  • 700 ml supa de legume/pui 
  • 50 ml vin alb 
  • patrunjel verde tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si chorizo:

Mod de preparare:

Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea crevetilor dar am lasat pentru aspect codita.

Neaparat sa scoateti de pe "burta" crevetilor, firicelul acela negru. Aici vedeti cum se scoate acea vinisoara neagra.

Pentru aceasta mancare, vom prepara mai intai o supa, pe care o vom folosi la prepararea paellei. Eu am avut in congelator supa de pui, pe care am congelat-o in forme pentru cuburi de gheata si am adaugat 5 cuburi de supa in aproximativ 600 ml apa. (Precizez ca nu era stock de pui, doar supa de pui simpla, pe care am congelat-o. ) In momentul in care supa incepe sa fiarba, se adauga crevetii spalati si curatati si se fierb 2 minute, apoi se scot crevetii din supa. In supa adaugam doi catei de usturoi zdrobiti, putina sare, piper si turmeric. 

Crevetii ii prajim in ulei de masline, cam 2 minute pe fiecare parte, apoi ii scoatem din tigaie. 

Tocam marunt ceapa si ardeiul gras rosu si verde si calim legumele in uleiul de masline. Dupa ce legumele s-au calit, adaugam orezul spalat in prealabil si calim impreuna cu legumele. Adaugam si feliile de carnati chorizo. (Cel pe care l-am folosit eu era gata curatat, fara intestin/membrana. Altfel, indepartati membrana de pe carnati.)

Adaugam supa fierbinte, vinul si lasam sa fiarba orezul. Daca folositi mazare, acum e momentul sa adaugati si mazarea. Din cand in cand mai amestecam, sa se gateasca uniform. Cand orezul e aproape gatit, se adauga si crevetii si mai fierbem aproximativ 5 minute, apoi stingem focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam orezul sa absoarba tot lichidul. Presaram patrunjel verde tocat si servim cu felii de lamaie. Daca doriti, puteti adauga sucul de la o jumatate de lamaie si amestecati. Eu am preferat sa nu pun ci sa-si puna fiecare lamaie dupa preferinta. 

Simplu, rapid, delicios. Alex dupa ce a mancat, m-a intrebat "Mama, cand mai faci? ". 😏

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti