Paine integrala cu stafide si seminte

de adnia in Piine, 8 Sep 2013 | 4536 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca eu nu cumpar paine din comert aproape niciodata...daca se intampla vreodata, asta este extrem de rar...dar nu pot s-o consum, mai bine mananc totul fara paine! Si spun asta pentru ca am observat ca painea din comert are din ce in ce mai putin de-a face cu painea adevarata, in sesnul ca abunda in aditivi de tot soiul...uneori e si foarte greu sa citesti toate ingredientele care apar pe eticheta! Asadar, incerc sa-mi prepar painea in casa, uneori mai rustica, alteori cu ajutorul masinii de paine...dar ce e cert este ca intotdeauna cunosc toate ingredientele din ea, iar asta imi da o mare liniste....gustul este total diferit de cel comert, iar de mirosul din casa nu mai povestesc!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingura sare
  • 50 ml ulei de masline  
  • 650 g faina integrala
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 lingura seminte de dovleac crude, in amestec cu susan integral si seminte de floarea-soarelui crude
  • 1 lingura stafide
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu stafide si seminte:

 Se adauga toate ingredientele mentionate in cuva masinii de paine, in ordinea mentionata de producator (intai lichidelele, apoi solidele). Se seteaza masina pe programul de paine integrala, cu rumenire medie si...pregatiti-va sa savurati o paine foarte gustoasa! Cantitatile sunt date pentru o paine de 1 kg.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu stafide si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta