Painici cu lapte

de nadea68 in Piine, 25 Oct 2013 | 3055 vizualizari

 

...ador painea facuta in casa,mirosul ce se raspandeste cand se coace....

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 450-500 g faina
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte:

Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare.

Se adauga faina si se framanta.

Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe.

Punem un strop de ulei in tava,eu am folosit o tava rotunda.

Asezam bilutele noastre in tava si le mai lasam la crescut 15-20 minute.

Le ungem cu un strop de ulei si le dam la cuptor 30-40 minute. 

Painicile au iesit pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini franzelute cu lapte