Pandispan cu prune

de Criss in Prajituri, 2 Sep 2015 | 8526 vizualizari

 

O reteta de sezon, foarte simpla si la indemana oricui. Se poate face cu orice fel de fructe de sezon, de aceasta data am facut pandispan cu prune, dar varianta mea preferata este cea cu visine.

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -600 g prune taiate in sferturi
  • -zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu prune:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul.

Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun deasupra prunele si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar (puteti adauga si putina scortisoara) si se taie in patrate potrivit de mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine